Europa

SLOVACIA: O echipă de medici români a ajuns în capitala

Asculta informatia

O delegaţie medicală formată din cinci medici şi opt asistenţi români a sosit miercuri la Bratislava pentru a sprijini eforturile sistemului medical de combatere a pandemiei de COVID-19 din Slovacia, ţară care se confruntă cu rata de deces cea mai ridicată din lume, informează AFP, si agerpres.

„Echipa medicală română a sosit în Slovacia miercuri”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al ministerului de interne, Peter Lazarov.

„O parte din aceşti profesionişti din domeniul sănătăţii din România va acorda ajutor la unitatea Covid-19 din cadrul Institutului naţional de boli cardiovasculare din Bratislava”, a precizat purtătoarea de cuvânt a acestei instituţii, Sona Valasikova.

„Deoarece există o lipsă de personal medical, orice ajutor este foarte apreciat şi necesar”, a adăugat Sona Valasikova.

Misiunea delegaţiei române este preconizată să dureze 21 de zile.

Echipa a fost formată prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul IGSU.

În contextul activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, guvernul României a decis să sprijine Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie şi terapie intensivă. Acţiunea este finanţată de Uniunea Europeană prin ESI – instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgenţă pe teritoriul UE.

Slovacia, o ţară cu o populaţie de 5.4 milioane de locuitori, care nu a fost foarte afectată de primul val al epidemiei în 2020, a înregistrat în ultimele paisprezece zile cea mai ridicată rată a deceselor cauzate de Covid-19 la 100.000 de locuitori din lume.

În prezent, sunt spitalizaţi 3.936 de pacienţi, iar numărul total al deceselor a ajuns la 6.775.

Citește și:  ISLAMIŞTII DOMINĂ PERIFERIILE FRANCEZE
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Close