Romania

Sicriul cu trupul lui Mitică Popescu, depus joi în foaierul Teatrului Mic. Când va fi înmormântat marele actor

Asculta informatia

Zi grea pentru cei care l-au îndrăgit și respectat pe omul și actorul Mitică Popescu, plecat din lumea celor vii la vârsta de 86 de ani. Artistul este adus pentru ultima oară la Teatrul Mic din Capitală.

UPDATE: Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Mitică Popescu a fost depus joi, 5 ianuarie, în foaierul Teatrului Mic.

Cei care vor dori să-și ia rămas-bun de la marele actor vor putea veni la teatrul aflat pe strada Constantin Mille nr 16, între orele 12:30-19:30, pentru a aduce o floare și a se reculege la căpătâiul lui Mitică Popescu.

Din câte au anunțat reprezentanții Teatrului Mic, de la orele 20:30 trupul neînsuflețit va fi depus la Capela Cimitirului Bellu. Conform aceleiași surse, slujba de înmormântare va avea loc vineri, 6 ianuarie, ora 15:00, la Cimitirul Bellu.

„O ultimă, adâncă reverență, Maestre!”

„Dumnezeu să-l odinească în pace şi lumină pe marele nostru actor Mitică Popescu! O ultimă, adâncă reverență, Maestre!”, a transmis colectivul Teatrului Mic.

Actorul Mitică Popescu a murit marți, 3 ianuarie, la vârsta de 86 de ani. În urma sa rămân rolurile jucate de-a lungul îndelungatei cariere în lumea teatrului și a cinematografiei.

Născut în București, în 2 decembrie 1936, Mitică Popescu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București în anul 1967. „Pe scena Teatrului Mic a debutat în 1973, în spectacolul ”Philadelphia ești a mea” de Brian Friel, regia Sorana Coroamă Stanca, și a rămas în trupa teatrului până în anul 2010. În spectacolul ”Matca” de Marin Sorescu a jucat alături de regretata Leopoldina Bălănuță, cu care s-a și căsătorit în 1977”, au amintit reprezentanții Teatrului Mic, în ziua în care s-a aflat că Mitică Popescu a încetat din viață.

Citește și:  Dumitru Coarnă: „Eu voi vota contra Certificatului Verde, indiferent ce, cine îmi spune!”

Pe lângă rolurile din spectatole de teatru, între care amintim cele din „Niște țărani” de Dinu Săraru, „Pescărușul” de Cehov, „Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni, regretatul actor a jucat și în zeci de filme, inclusiv în peliculele „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981), „Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Șerban Marinescu, 1993). Mulți și-l amintesc și din rolul Cocoșilă, din „Moromeții”, în regia lui Stere Gulea.

De asemenea, apreciatul actor a prezentat, timp de peste două decenii, emisiunea „D’ale lui Mitică”, difuzată de TVR2.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 51

Close