Stiri externe

Sfaturile OMS privind SEXUALITATEA copiilor

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este pusă sub presiune să retragă îndrumările pentru școli, care le recomandă copiilor mici „să pună întrebări despre sexualitate” și „să exploreze identitățile de gen”.

Ghidul spune, că „educația sexuală începe de la naștere” și este descrisă ca un „cadru pentru factorii de decizie, autoritățile educaționale și de sănătate și specialiștii”. Sfatul său despre cum să „vorbești despre chestiuni sexuale” cu copiii mici a fost adresat factorilor de decizie din Europa și a fost tradus în mai multe limbi europene și promovat la evenimente naționale și internaționale, potrivit OMS.

Se propune:

– copiii între patru și șase ani să fie învățați să „vorbească despre chestiuni sexuale” și „să-și consolideze identitatea de gen”.

Acesta recomandă copiilor sub patru ani să li se spună că au „dreptul de a pune întrebări despre sexualitate” și „dreptul de a explora identitățile de gen”.

Ghidul OMS mai spune:

– copiii cu vârsta de până la patru ani ar trebui să fie învățați despre „plăcerea și plăcerea atunci când își ating propriul corp (…)”.

 

Citește și:  Biserica Ortodoxa atacă dur Legile Educației. Prea multă SEXUALITATE promovată
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close