Rusia

Serviciile SECRETE ruse anunţă că au dejucat un atac al islamiștilor la Moscova

Asculta informatia

Autorităţile ruse au anunţat joi că au ucis un presupus membru al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi că au arestat un altul, cei doi fiind acuzaţi că pregăteau atacuri la Moscova şi în sudul Rusiei, transmite AFP, potrivit agerpres

”Acţionând la ordinele liderilor grupării teroriste, doi cetăţeni ruşi planificau atacuri simultane la Moscova şi în regiunea Astrahan, cu utilizarea unor arme de foc şi cuţite în locuri frecventate în mod special”, a indicat Serviciul de securitate rus (FSB) într-un comunicat.

Presupusul jihadist de la Astrahan a ”opus rezistenţă armată” la arestarea sa şi a fost eliminat, în timp ce al doilea a fost arestat la Moscova. Niciun membru al securităţii ruse nu a fost rănit.

FSB a precizat că în domiciliile suspecţilor a găsit ”arme automate şi muniţii, o grenadă şi literatură religioasă extremistă”.

Autorităţile ruse anunţă constant dejucarea unor planuri de atentate ale organizaţiei Stat Islamic, a cărei influenţă în Rusia rămâne însă limitată chiar dacă periodic au loc atacuri, în special în republicile din Caucaz cu majoritate musulmană Cecenia, Inguşetia şi Daghestan.

În aprilie 2017, Stat Islamic a revendicat un atac în care doi poliţişti au fost ucişi la Astrahan, oraş situat la câteva sute de kilometri de republicile din Caucazul rus.

Citește și:  Zeci de civili, ucişi de atacatori înarmaţi în estul Burkinei Faso
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 4

Close