Europa

Serbia SUSPENDĂ vaccinarea gratuită a cetăţenilor străini

Serbia, care săptămânile trecute permitea pe teritoriul său vaccinarea gratuită a cetăţenilor străini, se va axa deocamdată pe imunizarea propriei populaţii, dar va continua să ajute regiunea confruntată cu o penurie de vaccinuri, a anunţat vineri şefa guvernului sârb, Ana Brnabic, relatează EFE, potrivit agerpres.

Citată de agenţia Tanjug, Ana Brnabic a declarat că vaccinarea se va axa asupra rezidenţilor din ţară.

Ea a anunţat totodată o nouă donaţie de 20.000 doze de AstraZeneca pentru Bosnia şi Herzegovina, aflată în penurie de vaccinuri.

„Vom da dovadă de solidaritate în măsura posibilităţii şi pe viitor, pentru că nu putem să fim în siguranţă decât dacă întreaga regiune este sigură”, a spus Brnabic.

Până în prezent au fost vaccinaţi aproximativ 39.000 de străini în această ţară balcanică, cetăţeni nu doar din ţările vecine ci şi italieni sau austrieci.

Serbia, una dintre ţările care a progresat cel mai mult în campania de vaccinare, cu 26 % din adulţi care au primit cel puţin o doză – potrivit datelor guvernului – a intensificat procesul în ultimele zile, după o perioadă în care se temea de scăderea interesului populaţiei faţă de vaccinare.

Acum se permite vaccinarea cetăţenilor chiar şi fără o înscriere prealabilă pe listă.

Până acum Serbia a primit 2,5 milioane de doze de vaccin de la compania chineză Sinopharm şi aproximativ un milion de doze din alte trei vaccinuri, cel rusesc Sputnik, cel americano-german Pfizer/BioNTech şi cel anglo-suedez AstraZeneca.

Citește și:  Papa Francisc avertizează în legătură cu revenirea la ''normal'' după pandemia de COVID-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close