America

Senatul din Mississippi acționează pentru interzicerea sportivilor transgender în sporturile feminine

Asculta informatia

Senatul Statului Mississippi a adoptat joia trecută un proiect de lege care interzice sportivilor transgender să concureze în sporturile pentru femei sau fete din universitățile și școlile din Mississippi, informează Daily Wire.

Parlamentarii din alte 11 state introduc restricții similare în privința sportivilor și „îngrijirii sănătății care confirmă genul pentru minorii transgender în acest an”.

Pe 20 ianuarie, președintele Joe Biden a semnat un ordin executiv care interzice discriminarea bazată pe identitatea de gen sau orientarea sexuală.

Ordinul specifică:

Copiii ar trebui să poată învăța fără să se îngrijoreze dacă li se va refuza accesul la toaletă, vestiar sau sporturile școlare …

Politica administrației mele este aceea de a preveni și combate discriminarea pe baza identității de gen sau orientare sexuală și de a aplica pe deplin Title VII și alte legi care interzic discriminarea pe bază de identitatea de gen sau orientare sexuală.

Inițiatoarea proiectului de lege din Mississippi, Senatoarea Republicană de Stat Angela Hill, a explicat raționamentul pentru această lege.

„Am primit foarte multe solicitări de la antrenori din tot statul care simt că este nevoie de o astfel de politică în Mississippi, deoarece încep să aibă unele îngrijorări în legătură cu acest lucru”, a explicat Hill.

Mai departe, proiectul de lege va merge în plenul parlamentului local controlat de republicani, unde va fi dezvoltat în perioada următoare.

Human Rights Campaign, o organizație activistă LGBTQ, a condamnat recent proiectele de lege din mai multe state care vor să interzică accesul transgenderilor în sporturile feminine.

Citește și:  LUMEA NEBUNA: Primul bărbat din istorie care a câștigat un concurs de Miss! Cine e transgenderul Kataluna Enriquez

Recent, Parlamentul din North Dakota a adoptat un proiect de lege asemănător „care ar interzice tinerilor sportivi transgender să intre în echipele care se potrivesc identității lor de gen”.

Proiectul de lege „interzice, de asemenea, ca evenimentele sportive să primească finanțare publică dacă un sportiv transgender joacă într-o echipă care se potrivește identității lui de gen”.

Potrivit organizațiilor care sprijină agenda radicală LGBTQ, legislații similare vor apărea și în statele Alabama, Arizona, Georgia, Iowa, South Dakota și Tennessee.

Cei care susțin aceste proiecte de lege spun că a permite băieților transgender să concureze în sporturile feminine este nedrept, deoarece aceștia fiind născuți băieți biologici sunt „în mod natural mai puternici, mai rapizi și mai mari decât fetele biologice”, notează AP.

Tribuna.US

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 26 = 31

Close