Sanatate

Șefii din domeniul sănătății CORECTEAZĂ formularele de consimțământ pentru vaccinul anti-Covid

Asculta informatia

Oficialii din domeniul sănătății au fost obligați să corecteze formularele de consimțământ oferite copiilor după ce le-au spus în mod greșit că obținerea vaccinului anti-Covid le-ar oferi libertăți suplimentare.

Formularele „ușor de citit”, distribuite copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, susțin că vaccinarea îi va elibera de regulile guvernamentale care se aplică celor nevaccinați. De fapt, aceleași reguli se aplică tuturor copiilor, indiferent de starea de vaccinare.

În această săptămână, peste 500 de școli vor începe să vaccineze copiii, majoritatea urmând să primească o doză până la jumătatea semestrului.

Scrisorile de consimțământ sunt trimise părinților și tutorilor, dar copiii sunt considerați competenți să ia propria decizie dacă familiile nu sunt de acord.

Formularul de consimțământ „ușor de citit” pentru copiii de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie și NHS spune: „Nu trebuie să vă supuneţi regulilor guvernamentale dacă ați fost vaccinat, dar acestea vă vor ajuta să rămâneţi în siguranță. Aceasta include distanțarea socială , purtând masca și spălarea pe mâini cu atenție și cât des.”

Molly Kingsley, din grupul de campanii al părinților, UsforThem, a descris sfatul ca fiind „excepțional de greșit”.

După ce au fost contactați de The Telegraph, oficialii au spus că formularul va fi corectat pentru a spune: „Ar trebui să respectați regulile guvernului dacă ați fost vaccinat”.

Modificările spun că astfel de reguli includ „purtarea măştii și spălarea mâinilor”.

Legile care prevedeau acoperirea feței în anumite zone interioare și transportul public au fost ridicate pe 19 iulie și înlocuite cu recomandarea de a le purta în zone aglomerate.

Citește și:  Sperma celor nevaccinați, noul bitcoin al mișcării antivaccin

În timp ce unele dintre normele guvernamentale se aplică diferit adulților care au fost vaccinați, nu s-au făcut astfel de distincții pentru copii.

Aproape trei milioane de copii din grupa de vârstă 12-15 ani sunt eligibili pentru o doză de vaccin Pfizer. Conform modificărilor introduse în luna august, adulții care au primit două doze nu trebuie să fie izolați dacă intră în contact cu o persoană care este testată pozitiv. În același timp, regulile au fost relaxate pentru copiii care sunt contacte de cazuri pozitive.

Un purtător de cuvânt al UKHSA a declarat: „Prospectul a avut o greșeală mică și va fi corectat”.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 79

Close