Se vor opri vreodată din vaccinare? Câte sute de miliarde de euro face Pfizer până în 2023? – Europa News
World

Se vor opri vreodată din vaccinare? Câte sute de miliarde de euro face Pfizer până în 2023?

400.000.000.000 de euro până în 2023, adică până peste doar doi ani. Iată suma pe care UE s-a angajat să o plătească gigantului american Pfizer. Dacă aveți dificultăți să citiți numărul, ceea ce nu mă surprinde, căci niciunul dintre noi nu e obișnuit cu asemenea sume, să-l scriem altfel. Patru sute de miliarde de euro. Repet, patru sute de miliarde. Iată arma crimei.

O doză de vaccin azi vândută cu 15 de euro, peste un an, va costa numai 200. De euro of course, nu ne jucăm de-a business-ul, nu-i așa, cu publicitate gratuită și permanentă, pardon, plătită de la buget, pentru binele vostru. Ar fi de-a dreptul incredibil dacă n-ar fi adevărat.

Din acești 15 eur azi, 4 sunt folosiți pentru dezvoltarea, cercetarea și dezvoltarea vaccinului. Și ceilalți 11 fiind profit pentru Pfizer și BioNTech. Doză după doză. Aceasta este o rată de profit de 75% pe o piață publică, globală, de interes general: din 26 miliarde dolari în vânzări, aproape 20 sunt profit. Și asta azi, la prețul de numai 15 eur/doză. Vă las să vă imaginați singuri profitul realizat peste doi ani la prețul de numai 200 eur/doză, tot din banii publici of course. Trimiteți aceast post tuturor prietenilor din agenda dvs. ar trebui să știm cu toții către ce se îndreaptă dolarii noștri fiscali și care este interesul general al acestor persoane.

Aceste marje se reflectă în analiza rezultatelor trimestriale ale lui Pfizer, publicate săptămâna aceasta. Dar, desigur, Pfizer nu te ajută cu adevărat să realizezi acest lucru. Pfizer, ca orice corporație care se respectă își ascunde conturile prin paradisuri fiscale și estimează profiturile sale înainte de impozitare la aproximativ 20%. Citind prea repede, ne spunem că o marjă de 20 și câteva procente … La urma urmei, de ce nu. Este atât de scandalos?

Citește și:  OMS va publica raportul privind originea pandemiei

Nimeni nu se oprește un minut pentru a analiza profiturile big-pharma. Dar banii indică doar o problemă mult mai profundă: trăim într-o lume în care cei care încasează profiturile cele mai grase nu-și asumă absolut niciun risc și le transferă pe toate acestea asupra altora, asupra noastră a tuturor. Ne aflăm din nou în invenția brevetată de Obama a lui Too Big To Fail. Privatizăm câștigurile și socializăm pierderile. În cazul Pfizer, din ziua în care a sosit virusul, riscurile au fost suportate de către state. Riscurile financiare și de cercetare și dezvoltare au fost suportate de precomenzile din partea statelor și de planurile majore Warp Speed ​​și Covax, ca să nu mai vorbim de Germania, care a contribuit enorm (BioNTech este germană). Riscurile juridice sunt transferate aproape în totalitate statelor. Și nu există nici un risc comercial, deoarece contractele și plățile au fost făcute în avans, înainte ca fabricile să înceapă să funcționeze (sau să încolțească doar din pământ). Fără risc, dar cu o rată de profit de 75%: acest lucru este total disfuncțional. În mod normal, concurența și reglementarea pieței ar trebui să împiedice acest gen de situații insuportabile, cu un câștigător care câștigă de fiecare dată fără niciun risc și un pierzător care pierde de fiecare dată și nu poate face nimic, nu poate spune nimic, că atunci înseamnă că zădărnicește ni-i așa, combaterea bolii.

Ce să mai zici !? Eu nu mai zic nimic, vă las pe d-voastră să judecați … și să vă răspundeți la întrebarea, Cu toți acești bani, și corupția pe care o vor genera, se va opri vreodată vaccinarea ?!?

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close