Romania

Se strâng semnături pentru suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis

Asculta informatia

Președintele Klaus Iohannis riscă să fie suspendat . După ce a picat Guvernul Citu prin moţiune de cenzură votată de 281 de parlamentari, se strâng semnături pentru suspendarea președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Şeful statului de la Cotroceni se afla în dificultate, după ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că strânge semnături pentru suspendarea sa. Liderul AUR, Claudiu Târziu, afirma faptul că Iohannis a încălcat de mai multe ori Constituția.

AUR ar putea demara procedura, însă se pare că semnăturile se strâng atât în Partidul Social Democrat, cât și la Partidul Naţional Liberal, conform unor surse politice.

Klaus Iohannis, despre suspendarea sa

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut joi, 7 octombrie 2021, declarații de presă la finalul vizitei la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă. Şeful de la Cotroceni a afirmat că este de-a dreptul „caraghios” să vrei suspendarea preşedintelor într-o criză politică.

„Alții, că vor anticipate, ceea ce tocmai am spus că e foarte puțin probabil să avem vredodată anticipate pe această Constituţie. Alţii de fapt nu vor nimic decât circ şi suspendarea preşedintelui, ceea ce este de-a dreptul caraghios într-o criză politică. Și atunci le las câteva zile să se calmeze, să revină cu picioarele pe pământ şi să încercăm prin consultări să găsim o soluţie. Repet, ca să nu mă mai întrebaţi şi săptămâna viitoare, nu sunt deloc convins că această primă rundă de consultări duce la o soluţie.

Este nevoie pentru crizele politice nu doar de dorinţă şi de poveşti la televizor. Este nevoie de dorinţa de a face ceva, de a mişca lucrurile. Este nevoie de foarte multă maturitate şi, dacă vreţi să vă spun mai mult, este nevoie ca partidele să înţeleagă că România are nevoie de un guvern şi să cedeze din tot felul de pretenţii, ca să se găsească o majoritate pentru a forma un guvern. Nu va fi simplu deloc, ca să nu-şi imagineze cineva că ne aşezăm acolo, în două ore ne înţelegem şi facem un guvern. Din păcate, de data aceasta, nu este aşa simplu”, a transmis astăzi, preşedintele Klaus Iohannis.

Guvernul Cîțu a picat cu 281 de voturi prin moţiune de cenzură

Reamintim faptul că moțiunea de cenzură depusă de Partidul Social Democrat și susținută și de USR și AUR a fost adoptată marți. Guvernul condus de Florin Cîțu a fost demis, după mai puțin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile și la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare.

Citește și:  Discriminarea pe motiv de vaccinare amendată cu sume între 30.000 și 100.000 de lei! AUR a depus proiectul de lege

Scorul din Parlament pentru înlăturarea Cabinetului Cîțu este unul istoric, fiind cel mai mare număr de voturi – 281 – înregistrat la o moțiune de cenzură în România post-decembristă.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =

Close