Romania

Se relaxeaza restrictiile in TIMIS: Magazinele si terasele raman deschise pana la ora 21.00, in timpul saptamanii, la Timisoara si in mai multe localitati din judet

Dupa doua saptamani in care la Timisoara si in mai multe localitati de langa oras au fost impuse cele mai drastice masuri, autoritatile anunta o relaxare, odata cu scaderea ratei de infectare.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe în care este prevăzută rata de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile din HG 293/2021, modificată și completată prin HG 348/2021 și HG 432/2021”, transmit reprezentantii Prefecturii Timis.

Astfel, in toate localitatile in care rata de infectare cu COVID e mai mare de 4 la mie magazinele vor inchide la ora 18.00, in zilele de vineri, sambata si duminica, iar oamenii nu vor mai avea voie sa iasa din case dupa ora 20.00 decat cu motive bine intemeiate si, evident, cu declaratie pe propria raspundere. In restul saptamanii, de luni pana joi, magazinele, dar si terasele, vor putea fi deschise pana la ora 21.00, iar restrictiile de circulatie intra in vigoare de la ora 22.00. Pe langa localitatile care se aflau deja in acest interval, masura se va aplica su in Timisoara, dar si la Sacalaz, Sanmihaiu Roman, Giroc, Mosnita Noua, Jebel si Orțișoara.

Restrictiile sunt mai drastice raman in vigoare in cazul localitatilor care depasesc incidenta de 7,5 la mia de locuitori, unde circulatia va fi interzisa dupa ora 20.00 pe parcursul intregii saptamani, iar magazinele se inchid la 18.00 in fiecare zi. In aceasta situatie sunt Peciu Nou (12.47), Giulvaz (9.24), Masloc (8.95) , Parta (8.18) si Giera (8.09).

Citește și:  Cătălin Drulă: "Anul acesta, vom circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda"

Masurile adoptate in sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis intra in vigoare de duminica, 11 apilie.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close