Romania

Se prelungeste carantina la Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda si Mosnita Noua cu o saptamana.

Carantina se prelungeste la Timisoara si in cele patru comune periurbane pentru 7 zile. Aceasta a fost decizia Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis convocat miercuri la pranz de prefectul Zoltan Nemeth.

Directia de Sanatate Publica Timis, in urma analizarii datelor epidemiologice, a propus continuarea restrictiilor cu inca o saptamana pentru fiecare dintre localitati si Timisoara, iar INSP a sustinut ca ar trebui inca 14 zile de carantina.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a votat pentru mentinerea carantinei, dar si pentru noi masuri. Au fost 27 de voturi pentru, din cele 39 ale membrilor toti prezenti. Pentru prelungire era nevoie de 26.

Apoi s-a decis tot prin vot, cu 32 pentru, din 39, ca prelungirea sa fie de o saptamana. Primarul Timisoarei Dominic Fritz a votat pentru mentinerea restrictiilor.

Au fost luate si alte decizii in cadrul CJSU Timis:

Se prelungeste programul la magazine pana la orele 21.00, pentru a nu se crea aglomeratie.

A fost eliminat intervalul orar de trei ceasuri in care batranii peste 65 de ani pot iesi din case, asa cum era pana acum.

Pentru activitate fizica individuala, timisorenii pot iesi din case pana la orele 22.00.

După analiza atentă a tuturor datelor primite din partea Direcției de Sănătate Publică Timiș și a specialiștilor din cadrul Comitetului Județean de Situații de Urgență Timiș, s-a decis că se  va solicita  Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină zonală pentru  MUNICIPIUL TIMIȘOARA, COMUNA DUMBRĂVIȚA, COMUNA GIROC, COMUNA GHIRODA ȘI COMUNA MOȘNIȚA NOUĂ, JUDEȚUL TIMIȘ, începând cu data de 25 martie 2021 ora 00:00. DSP a facut în cursul zilei de ieri analiza și a trimis INSP propunerea de carantinare pe 7 zile. INSP a transmis avizarea carantinării pe 14 zile.

Citește și:  România a întrecut Ungaria la nivelul de trai

Față de prevederile precedentei hotarîri de carantinare zonală a a municipiului Timișoara și comunelor Dumbrăvița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă în hotărârea adoptată azi sunt o serie de modificări:

  • Se introduce în declarația pe proprie răspundere un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-COV 2, cu prezentarea dovezii privind programarea.
  • O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 21.
  • Eliminarea restricțiilor orare pentru persoanele peste 65 de ani.

După ora 22 nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie„, a transmis Prefectura Timis.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close