Romania

Scăpați de sub control. Șoferii din Ucraina fac ravagii pe șoselele românești

Asculta informatia

Pentru că autoritățile din România sunt extrem de permisive când vine vorba despre Ucraina, șoferii din această țară produc adevărate carnagii pe șoselele din țara noastră. Ultimul accident s-a soldat cu distrugerea unui microbuz și a unei gospodării din Galați, după ce conducătorul auto a adormit la volan. Incidentul a venit la doar trei zile după ce un alt șofer de tir ucrainean l-a ucis pe șeful de la Inspectoratul de Imigrări Galați, după ce i-a strivit autoturismul. 

Politica ”Slava” a autorităților din România a început să facă victime pe bandă rulantă. Șoferii din Ucraina, de cele mai multe ori beți mangă la volan, provoacă accidente mortale, cu răniți sau cu pagube materiale însemnate pe șoselele din țara noastră, fără să plătească pentru aceste fapte. Un alt fenomen este cel al suprasolicitării șoferilor ucraineni, care adorm la volan și ajung cu tirurile în casele românilor. Ultimul de acest gen s-a petrecut marți seară, în satul Șivița, din comuna Tulucești, Galați, când un conducător auto ucrainean de doar 21 de ani a distrus o dubă și o gospodărie.

”Nu știu cine va plăti pagubele acestor oameni. Să vedem ce constatare face Poliția Rutieră, să vedem ce asigurare are șoferul, dacă acoperă și pagubele oamenilor. Dacă nu, noi o să-i ajutăm pe localnicii păgubiți, dar parcă nici n-ar trebui lăsați ucrainenii să facă ce vor, că le-am dat cam multe drepturi. Ferească Dumnezeu, că, dacă dădea un pic mai în dreapta, la viteza pe care a avut-o, intra și dărâma casa peste oameni. A mai făcut praf un stâlp de electricitate și o dubă, pe care a proiectat-o în casă. Șoferul avea 21 de ani, fără atestat de transport marfă, fără rovignetă. Nu-i caută nimeni la tonaj. Șoferii noștri sunt verificați la sânge, cu tahograf, cu pauză la opt ore, și pe ucraineni îi lăsăm să circule nestingheriți, nu-i controlează nimeni. Și tocmai a fost omorât șeful de la Imigrări Galați, tot de un șofer ucrainean. S-au înmulțit tirurile din Ucraina și sunt foarte multe care tranzitează localitățile din Galați. A mai fost un accident, acum două luni, când un șofer ucrainean a lovit un microbuz cu persoane, pe care l-a dat peste cap”, ne-a declarat Petrică Bratu, primarul comunei Tulucești, din Galați.

Citește și:  Serghei Lavrov: Crimele comise de Forţele Armate Ucrainene, conduse de batalioane naţionaliste, neonaziste, nu trebuie să rămână fără consecinţe

Au băgat spaima în oameni

Le-a dat liber să circule cum vor ei, sunt haiduci pe șoselele noastre, ne mai spune primarul comunei Tulucești, Petrică Bratu, care arată că oamenii sunt îngroziți când văd numere de Ucraina pe mașini. ”Ei vor să facă mulți kilometri, multe curse, înțelegem că sunt disperați după bani, dar, dacă intră pe teritoriul României, ar trebui să respecte regulile și legislația noastră”, ne-a mai precizat primarul Petrică Bratu. În ultimele opt luni, numeroși șoferi ucraineni au produs accidente grave în țara noastră. În iunie, la Ipotești, Suceava, un ucrainean beat a provocat un accident în care patru români au fost grav răniți, în aprilie un ucrainean a rănit un copil de 10 ani din Dej, luna trecută un autoturism condus de un ucrainean beat la volan a intra într-un stâlp în Năvodari, iar o autoutilitară condusă de un șofer ucrainean a ucis o femeie și a rănit grav un bărbat în Nisiporești, Neamț, în septembrie. Polițiștii ne spun că, în cazul accidentelor cu victime se întocmesc dosare penale, dar, având în vedere situația din Ucraina, este greu de presupus că acești șoferi inconștienți vor răspunde, în vreun fel, pentru faptele lor.

Românii rămân cu pagubele

Conducerea Sindicatului Polițiștilor Europol ne spune că, în cazul ucrainenilor, problema este legată și de deficitul de personal din cadrul Poliției Rutiere. ”Polițiștii rutieri nu reușesc să se înțeleagă cu șoferii ucraineni, care nu știu nicio limbă de circulație internațională. Instituția Poliției Române nu are niciun fel de protocol cu translatori autorizați”, ne-a declarat Dănuț Saltelechi, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Europol. Mai mult, acesta ne spune că, în cazul accidentelor, șoferii nu sunt obligați să pună la dispoziție păgubiților asigurarea RCA și singura șansă este să-i acționezi în instanță.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

78 − 74 =

Close