Romania

Scapam de masca in aer liber si de certificatul verde la mall. Anuntul ministrului Sanatatii Alexandru Rafila legat de ridicarea restrictiilor

Asculta informatia

S-a atins indicele de referinta de sub 50% grad de ocupare al paturilor la ATI, iar in Romania vor fi relaxate restrictiile. Astfel, se va renunta la certificatul verde in centrele comerciale, iar masca nu va mai fi obligatorie in spatiile exterioare. O spune Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii

”Am atins parametrul de referinta, adica 50% din paturile de la ATI sunt libere. Ministerul Sanatatii propune Guvernului Romaniei masuri de relaxare.

In ceea ce priveste evolutia pandemiei, va rog sa remarcati scaderea la toti indicatorii. Avem o descrestere a numarului de cazuri Evolutia ratei de pozitivare, care este la 15%, un trend descendent al numarului de decese, dar si o scadere a cazurilor celor internati la ATI.

Estimam ca in 1-2 saptamani vom ajunge la sub 1000 de cazuri pe zi, ceea ce va conduce si la o scadere a ratei de infectare la nivel national.

In ceea ce priveste paturile la ATI am ajuns la sub 50%, am ajuns la 47,5%, ceea ce ne-a determinat sa solicitam o serie de masuri de relaxare:

– Accesul fara certificat Covid in hoteluri, institutii publice, restaurante etc.

– Cresterea capacitatii de la 30% la 50% pentru evenimente culturale si fara restrictii de interival orar

– se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane.

– masca nu se mai utilizeaza in mediul exterior, dar ramane obligatorie in spatiile inchise’, a spus ministrul Sanatatii.

Citește și:  Talibanii vor să uite trecutul, dar unele restricţii vor rămâne: ‘Muzica este interzisă!’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =

Close