Europa

SCANDAL la PROTESTELE din Londra împotriva restricțiilor: Manifestanții s-au luat la bătaie cu polițiștii

Proteste amplu în Trafalgar Square. Zeci de mii de londonezi au protestat împotriva restricțiilor Covid-19 impuse de Guvern, în contextul în care țara este în prgaul unui al doilea val de coronavirus.

Zeci de mii de protestatari au  manifestat în centrul Londrei, în Trafalgar Square. Fără măști, ei au scandat lozinci împotriva măsurilor guvernului britanic, spunând că totul e „păcăleală“ și „tiranie medicală“.

La un moment dat, au izbucnit violențele între unii cetățeni și forțele de ordine. 32 de persoane au fost arestate după ce sute de protestatari anti-vaccin și anti-lockdown au coborât în ​​centrul Londrei la mitingul „Rezistă și acționează pentru libertate”.

Zeci de ofițeri, inclusiv unii călare, au fost respinși de blocaje umane în timp ce au îndemnat mulțimile să se disperseze.

Luptele au izbucnit în timp ce poliția s-a mutat la manifestanții din Trafalgar Square, care au format blocade umane în încercarea de a preveni arestările și au forțat inițial ofițerii să se mute înapoi.

Manifestanții au înaintat poliția în timp ce strigau „alege-ți partea” și unii au fost văzuți aruncând obiecte asupra ofițerilor în timpul unei manifestații pașnice sâmbătă după-amiază, potrvit The Independent.

Scotland Yard a spus că hoardele de oameni „se pun pe sine și pe ceilalți în pericol”.

Citește și:  Nou acord francezo-britanic în vederea opririi migraţiei clandestine la Canalul Mânecii
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close