Ungaria

SATANISTA Ursula von der Leyen este “foarte îngrijorată” de legea Ungariei care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor

Asculta informatia

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis că este “foarte îngrijorată” de legea adoptată în Ungaria prin care este interzisă „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor. Aceasta spune că executivul european analizează dacă încalcă legislația UE.

“Foarte îngrijorată de noua lege din Ungaria. Analizăm dacă încalcă legislația UE relevantă. Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde de copiii noștri. Nimeni nu ar trebui discriminat pe baza orientării sexuale”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter.

Ungaria a adoptat, marţi, un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.

„Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul consultat de AFP, care îşi propune să „protejeze drepturile copiilor”.

În practică, programele educaţionale sau reclamele marilor grupuri solidare cu minorităţile sexuale şi de gen, precum reclama Coca-Cola prezentând un cuplu de bărbaţi care a declanşat apeluri la boicot în 2019, nu vor mai fi autorizate.

Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru cărţi, cum a fost o colecţie de poveşti şi legende care minimizează homosexualitatea şi care a atras nemulţumirea guvernului în toamna anului 2020.

Serialele precum „Friends” sau filmele precum „Bridget Jones”, „Harry Potter” şi „Billy Eliot”, în care este menţionată homosexualitatea, ar putea fi interzise minorilor, au avertizat ONG-urile.

Citește și:  Szijjarto acuză Ucraina că încearcă să se amestece în alegerile legislative din Ungaria
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close