Europa

Șase răniți într-un atac cu cuţitul în oraşul scoţian Glasgow. Suspectul, împuşcat de poliţie

Saşe persoane au fost rănite vineri, printre care şi un poliţist, în urma unui atac cu cuţitul comis în incinta unui hotel din centrul oraşului scoţian Glasgow de un individ care a fost apoi împuşcat mortal în timpul intervenţiei poliţiei, relatează Reuters, scrie agerpres.

Un responsabil al poliţiei scoţiene, Steve Johnson, a confirmat moartea atacatorului. ”Alte şase persoane sunt la spital pentru îngrijirea rănilor, inclusiv un ofiţer de poliţie, aflat în stare critică, dar stabilă”, a mai precizat acesta într-un mesaj pe Twitter.

Poliţia a dat asigurări de asemenea că niciun alt suspect nu este căutat în legătură cu acest atac, dar a cerut populaţiei să evite zona unde a avut loc incidentul, respectiv străzile West George şi Renfield, care sunt închise.

Nu au fost deocamdată furnizate informaţii despre suspect şi persoanele pe care le-a atacat.

Postul BBC a anunţat iniţial că ”se pare că trei oameni au murit după ce au fost înjunghiaţi în scara unui hotel”, în timp ce un martor a declarat pentru postul Sky News că a văzut oameni sângerând şi poliţişti înarmaţi veniţi la faţa locului în jurul orei 12:15 GMT.

Hotelul unde a avut loc atacul era închis publicului ca urmare a restricţiilor antiepidemice pentru prevenirea răspândirii COVID-19, dar este folosit ca spaţiu de cazare temporară.

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat ”profund întristat” de cele petrecute în Scoţia, în timp ce premierul scoţian Nicola Sturgeon a transmis un mesaj în care vorbeşte despre informaţii ”cu adevărat teribile” şi menţionează că va oferi mai multe date ”pe măsură ce se clarifică situaţia”.

Citește și:  Germania: Mai mulți răniți după ce o bombă dintr-un pachet a explodat la sediul central al Lidl
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close