Sarah McBride, prima femeie transgender aleasă în Senatul SUA – Europa News
America

Sarah McBride, prima femeie transgender aleasă în Senatul SUA

Sarah McBride, în vârstă de 30 de ani, face parte din partidul Democrat și este primul transsexual numit în funcţia de senator. Este cea mai înaltă funcţie ocupată până acum de către un membru al comunităţii LGBT. În 2012, Sarah McBride a câştigat un internship la Casa Albă, potrivit mediafax.

Primul transexual a fost numit miercuri în funcţia de senator al statului Delaware. Este cea mai înaltă funcţie ocupată până acum de către un membru al comunităţii LGBT.

Sarah McBride are 30 de ani şi face parte din partidul Democrat. Încă din copilărie, aceasta a avut înclinaţii către politică, însă problemele identităţii de gen au împiedicat-o să viseze către o astfel de carieră.

Şi cu toate acestea, Sarah a ajuns la 17 ani liderul partidului Tinerilor Democraţi, iar în acelaşi an, şi-a început şi tranziţia.

La 22 de ani, aceasta a câştigat un internship la Casa Albă, iar acum, a fost numită în funcţia de senator în Delaware, un stat cunoscut pentru înclinaţiile puternice către democraţie.

Într-o postare pe Twitter, Sarah i-a încruajat pe toţi membrii comunităţii LGBT: „Sper că această seară îi va arăta unui copil din comunitatea LBGBT, faptul că democraţia noastră este destul de mare şi pentru ei”.

Citește și:  Twitter a suspendat definitiv contul lui Donald Trump
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close