Franta

Sănătatea mintală s-a DETERIORAT în Franţa de la începutul pandemiei

Deşi numărul cazurilor de COVID-19 se stabilizează în Franţa, efectele pandemiei provoacă în continuare probleme majore de sănătate mintală în rândul populaţiei, potrivit unui sondaj recent, informează DPA.

Circa 13% dintre persoanele care au participat la sondaj au arătat semne de depresie, în timp ce 19% suferă de anxietate, iar 59% de tulburări de somn, au anunţat vineri autorităţile sanitare franceze. Circa 9% dintre cei intervievaţi s-au confruntat cu gânduri suicidare, transmite Agerpres.

Cu toate acestea, proporţia persoanelor cu tulburări de somn şi depresie a scăzut în comparaţie cu un sondaj similar realizat în aprilie.

Per ansamblu, 80% dintre participanţi s-au declarat mulţumiţi de calitatea vieţii, o scădere de 4% de la începutul pandemiei.

Rata noilor infectări a încetinit în Franţa cu excepţia teritoriilor de peste mări, unde numărul cazurilor este în creştere. În Guadelupa şi Martinica, clinicile sunt supraaglomerate, iar numărul deceselor este în creştere, potrivit autorităţilor.

Un procent de 69,5% dintre francezi au primit cel puţin o doză dintr-un vaccin anti-COVID-19, iar 59,3% sunt vaccinaţi cu schema completă. Ratele de vaccinare continuă să crească în rândul personalului din spitale şi centrelor de îngrijire, care riscă să-şi piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează.

Sâmbătă, în Franţa sunt aşteptate demonstraţii împotriva măsurilor mai stricte împotriva coronavirusului pentru cel de-al şaselea weekend consecutiv. Sâmbătă trecută, circa 215.000 de persoane au participat la proteste pe tot teritoriul ţării, ceva mai puţini decât în săptămâna anterioară.

În afara vaccinării obligatorii, protestatarii contestă aşa numitul paşaport de sănătate, care conţine dovada vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test şi este necesar pentru accesul în cafenele, restaurante şi centre de cumpărături, precum şi la călătoria cu avionul sau cu trenul pe distanţe lungi.

Citește și:  Franţa şi Germania pledează pentru un acord rapid al liderilor UE privind un fond comun de susţinere a statelor membre afectate de pandemia de coronavirus
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close