Romania

Salariile, majorate până la sfârșitul anului. Raluca Turcan a spus cu cât vor crește

Asculta informatia

Românii ar putea avea salariile mărite până la sfârșitul anului, iar ministrul Muncii, Raluca Turcan, a venit și cu cifre exacte. Salariul minim pe economie ar putea fi majorat cu 8-12% .

Creșterea alarmantă a prețurilor i-a făcut pe oficialii Guvernului să grăbească și majorarea salariului minim pe economie. Concret, Raluca Turcan spune că salariul minim pe economie ar putea să crească cu până la 12% față de actuala valoare. Negocierile cu sindicatele și patronale sunt în plină desfășurare, a subliniat Turcan.

„Suntem în etapa de negociere între patronate şi sindicate, iar Guvernul are propria proiecţie cu privire la capacitatea de susţinere a majorării salariului minim. În mod firesc, majorarea salariului minim se face de la începutul anului. Însă, dacă această situaţie a creşterii preţurilor va evolua negativ, luăm în calcul şi o majorare mai rapidă”, a explicat Turcan, citată de Agerpres.

Salariile românilor vor crește până la sfârșitul anului. Câți bani vom primi în plus

Obișnuită să fie rezervată când vine vorba despre creșterile salariilor sau ale pensiilor, de data aceasta, ministrul Muncii spune că este necesar ca această creștere să fie „ simțită” de populație.

În continuare, românii se clasează pe ultimele locuri în ceea ce privește veniturile minime, fie că este vorba de salariu sau de ajutor social. Totodată, creșterea bruscă a prețurilor la alimentele de bază i-a făcut pe români să ia în calcul necesitatea unui al doilea loc de muncă.

Despre această situație, s-au exprimat și reprezentanții patronatelor. În opinia lor, majorarea salariilor ar trebui să se producă în cel mai scurt timp. Majorarea salarială ar trebui să fie mai mare decât inflația. Ultimele prognoze economice arată că inflația  va crește cu 5% până lîn luna decembrie.

Citește și:  Proiectul legii 5G a fost aprobat astăzi în ședința de guvern
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − 75 =

Close