Rusia

Ruşii acuză armata ucraineană că vrea să arunce în aer un reactor nuclear

Asculta informatia

Forţele de securitate ucrainene şi batalionul naţionalist Azov intenţionează să arunce în aer un reactor de la Centrul Naţional de Cercetare al Institutului de Fizică şi Tehnologie din Harkov (estul Ucrainei) şi să acuze armata rusă că a lansat proiectile către un reactor nuclear experimental, a declarat luni Ministerul Apărării rus, citat de agenţia oficială de presă TASS, potrivit agerpres.

„Forţele de securitate ale Ucrainei împreună cu militanţii batalionului Azov pun la cale o provocare cu posibilă contaminare radioactivă a zonei din apropierea oraşului Harkov. Naţionaliştii au minat un reactor la un sistem nuclear experimental situat la (Centrul Naţional de Cercetare) al Institutului de Fizică şi Tehnologie din Harkov. Armata ucraineană şi militanţii batalionului Azov plănuiesc să arunce în aer reactorul şi să acuze Forţele Armate Ruse că ar fi lansat o lovitură cu rachete asupra unui sistem nuclear experimental”, se arată într-un comunicat, care nu prezintă dovezi în sprijinul acuzaţiilor aduse.

Ministerul Apărării de la Moscova mai susţine că, „pe 6 martie, jurnalişti străini au sosit la Harkov pentru a înregistra consecinţele provocării, urmate de acuzaţii că Rusia a creat un dezastru ecologic”.

Citește și:  Rusia ar putea să riposteze după ce Marea Britanie a impus noi sancţiuni

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 + = 40

Close