Rusia

RUSIA: Utilizatorii Instagram au fost anunţaţi că serviciul va fi oprit de duminică la miezul nopţii

Asculta informatia

Utilizatorii serviciului Instagram din Rusia au fost anunţaţi că acesta va fi oprit de la miezul nopţii duminică, după ce proprietarul său Meta Platforms a declarat săptămâna trecută că va permite utilizatorilor reţelelor sociale din Ucraina să posteze mesaje precum ”Moarte invadatorilor ruşi”, transmite Reuters, scrie news.ro .  

Un mesaj pe e-mail de la autoritatea de reglementare a comunicaţiilor de stat le-a spus oamenilor să-şi mute fotografiile şi videoclipurile de pe Instagram înainte ca acesta să fie închis şi i-a încurajat să treacă la ”platformele de internet competitive” ale Rusiei.

Meta, care deţine şi Facebook, a declarat vineri că schimbarea temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură s-a aplicat doar Ucrainei, ca urmare a invaziei Rusiei din 24 februarie.

Compania a spus că ar fi greşit să îi împiedice pe ucraineni ”să-şi exprime rezistenţa şi furia faţă de forţele militare invadatoare”.

Decizia a fost primită cu indignare în Rusia, unde autorităţile au deschis o anchetă penală împotriva Meta, iar procurorii au cerut vineri instanţei să desemneze gigantul tehnologic american drept ”organizaţie extremistă”.

Şeful Instagram a spus că blocarea va afecta 80 de milioane de utilizatori.

Rusia a interzis deja Facebook în ţară ca răspuns la ceea ce a spus că sunt restricţii de acces la mass-media rusă pe platformă.

Mesajul adresat utilizatorilor de Instagram de la autoritatea de reglementare Roskomnadzor a descris decizia de a permite apelurile la violenţă împotriva ruşilor drept o încălcare a dreptului internaţional.

Citește și:  Consultarea națională din Ungaria: 97% vor ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei

”Trebuie să asigurăm sănătatea psihologică a cetăţenilor, în special a copiilor şi adolescenţilor, pentru a-i proteja de hărţuirea şi insultele online”, se arată în comunicat, explicând decizia de a închide platforma.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close