Rusia

Rusia susţine că a distrus drone militare ucrainene care vizau conducta Drujba

Asculta informatia

Unităţile de apărare aeriană ale Rusiei au respins în cursul nopţii un atac cu drone ucrainene asupra unei staţii de pompare de la oleoductul Drujba în regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii, citat de Reuters , scrie news.ro . 

Trei drone militare ucrainene au fost distruse în atacul din districtul Novozibkov, a scris Aleksandr Bogomaz pe Telegram.

Atacurile cu drone în interiorul Rusiei s-au înmulţit în ultimele săptămâni, vizând frecvent instalaţii energetice. Rusia dă vina pe Ucraina, deşi Kievul, care între timp a lansat o contraofensivă pentru a-şi recuceri teritoriile ocupate, nu recunoaşte public responsabilitatea pentru acestea.

Ramura sudică a oleoductului Drujba, care datează din epoca sovietică, traversează Ucraina şi, în ciuda conflictului din această ţară, continuă să furnizeze ţiţei către Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă.

Citește și:  Putin: „Regimul nazist de la Kiev făcea experimente cu tulpini de coronavirus, antrax, holeră şi pestă porcină africană sub conducerea Pentagonului”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close