Rusia

RUSIA: Putin anunță mobilizarea parţială

Asculta informatia

Președintele rus Vladimir Putin a anunțăat, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina, informează mediafax.

Într-un clip înregistrat, el a spus că locuitorii republicilor populare Donețk și Luhansk, Kherson și Zaporizhzhia și alte zone „au fost eliberați de regimul nazist”.

El spune că țările occidentale încearcă să „blocheze” independența și dezvoltarea. „Scopul Occidentului este în continuare să slăbească și să distrugă, ei spun asta în mod deschis.”

Putin adaugă că Occidentul a făcut din poporul ucrainean „carne de tun” încă din 2014, când a fost anexată Peninsula Crimeea și a adăugat că „obiectivul principal” de „eliberare” a populației din regiunea Donbas „rămâne neschimbat”.

Putin a adăugat că „sprijină” persoanele care urmăresc organizarea de referendumuri în părțile din Ucraina controlate de Rusia.

El spune că a dispus o „mobilizare parțială”, precizând că un decret în acest sens a fost deja semnat.

„Subliniez că este vorba de o mobilizare parțială. Doar rezerviștii vor fi recrutați”, spune el.

Putin a spus că mobilizarea va începe miercuri.

Înainte de discurs, care a fost anunțat de marți seara, au existat speculații privind o mobilizare generală în Rusia.

„Cetățenii ruși chemați în cadrul mobilizării vor beneficia de toate avantajele celor care servesc sub contract”, spune el.

Putin spune că Rusia are arme nucleare mai performante decât Occidentul și că, dacă integritatea țării va fi pusă în pericol, va acționa. „Nu glumesc”.

Citește și:  RUSIA: Moscova acuză Kievul că „pune în scenă” imagini cu civili morți
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 8 =

Close