Rusia nu pregăteşte o invazie militară a Ucrainei, a declarat presei ambasadorul rus la UE – Europa News
Rusia

Rusia nu pregăteşte o invazie militară a Ucrainei, a declarat presei ambasadorul rus la UE

Rusia nu pregăteşte o invazie militară a Ucrainei, a declarat joi ambasadorul rus la Uniunea Europeană, Vladimir Cijov, după ce Moscova a trezit îngrijorări în Occident prin masarea de trupe în apropierea graniţei cu Ucraina, informează Reuters, potrivit agerpres.

Vladimir Cijov a declarat într-un interviu pentru ziarul german Die Welt că Rusia doreşte să îi sprijine pe vorbitorii de limbă rusă şi pe compatrioţii care trăiesc în alte ţări, dar a adăugat că Moscova nu a spus niciodată că vrea să folosească mijloace militare în acest scop.

„Rusia nu plănuieşte un atac împotriva niciunei ţări. Pot să vă asigur că trupele ruse nu se pregătesc în prezent pentru o invazie a Ucrainei” a mai spus Cijov.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia nu are cale de întors într-o confruntare cu Statele Unite din cauza Ucrainei şi va fi forţată să răspundă dur dacă Occidentul nu renunţă la „linia sa agresivă”.

Preşedintele Putin a adresat aceste remarci oficialilor militari în contextul în care Rusia face presiuni pentru un răspuns urgent din partea SUA şi NATO la propunerile pe care le-a făcut săptămâna trecută privind obţinerea unor garanţii de securitate din partea ţărilor occidentale.

Citește și:  NATO începe ofensiva împotriva Rusiei? Desfășurare de forțe în România şi Bulgaria
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close