Rusia

Rusia limitează accesul la reţeaua Facebook, din cauza protestelor

Asculta informatia

Accesul la reţeaua de socializare Facebook a fost limitat vineri în Rusia de organismul rus de reglementare în domeniu, care a acuzat-o că cenzurează mass-media ruse şi că încalcă drepturile cetăţenilor ruşi, în contextul actualului conflict armat din Ucraina, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, acuză Facebook că a restrâns pe platforma sa accesul la conturile oficiale ale agenţiei publice de ştiri Ria Novosti, ale mass-media online Lenta.ru şi Gazeta.ru., precum şi ale postului Zvezda, ce aparţine Ministerului rus al Apărării.

”Roskomnadzor a cerut administraţiei (companiei) Meta să ridice restricţiile impuse de către Facebook pentru mass-media ruse şi să explice motivul impunerii lor. Cererile au fost ignorate de proprietarii reţelei de socializare”, afirmă autoritatea rusă, care nu a precizat însă în ce constă limitarea accesului la Facebook.

Această reţea, YouTube, TikTok şi Twitter au primit înainte în Rusia numeroase amenzi pentru încălcarea legislaţiei ruse privind conţinuturile interzise.

Citește și:  Putin îl avertizează pe Macron să ‘nu se bage’ în Belarus
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 45

Close