Rusia

Rusia, interzisă la concursul muzical Eurovision

Asculta informatia

Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anunţat vineri că niciun artist rus nu va participa la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest deoarece acest lucru ar „discredita competiţia”, informează Reuters, potrivit agerpres.

Finlanda a declarat vineri că nu va trimite concurenţi la finala Eurovision 2022 în cazul în care Rusia va avea voie să participe, în timp ce alţi radiodifuzori publici europeni, inclusiv din Ucraina, au solicitat interzicerea participării Rusiei la concursul muzical.

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunţat joi că intenţionează să permită Rusiei să concureze la ediţia din acest an a acestei competiţii muzicale, în pofida invaziei de către forţele ruse a Ucrainei. Organizatorii au descris concursul drept un „eveniment cultural apolitic” şi au părut să respingă sugestiile că atacul Moscovei asupra Ucrainei ar duce la interzicerea participării Rusiei la ediţia de anul acesta a competiţiei.

Cea de-a 66-a ediţie a Eurovision va avea loc la Torino în luna mai, după ce trupa rock italiană Maneskin a câştigat concursul din 2021.

Citește și:  Republica Centrafricană recunoaşte atrocităţile comise de soldaţi centrafricani şi de către ‘instructori ruşi’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Close