Rusia

Rusia este dispusă să asculte ‘orice propunere care contribuie la soluţionarea situaţiei din Ucraina’

Kremlinul şi-a declarat joi disponibilitatea de a asculta cu „mare atenţie” orice propunere de reglementare în Ucraina, anunţând vizita la Moscova a unei delegaţii de ţări africane pentru a discuta despre o iniţiativă de pace, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Rusia este dispusă să asculte cu mare atenţie orice propunere care contribuie la soluţionarea situaţiei din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, la conferinţa de presă zilnică.

Miercuri, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că ţara sa nu cunoaşte detaliile propunerilor de pace prezentate de ţările din Africa şi Brazilia, dar este dispusă să le studieze, spre deosebire – a spus el – de Occident, care acceptă doar planul Kievului.

Peskov a adăugat joi că, în recenta conversaţie dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său sud-african, Cyril Ramaphosa, acesta din urmă i-a comunicat că Africa consideră că este necesar „să aibă un cuvânt de spus în eforturile internaţionale de soluţionare a situaţiei binecunoscute din Ucraina”.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a indicat că, în acest sens, un grup de ţări africane va trimite o delegaţie care va vizita Moscova la o dată ce urmează să fie stabilită.

În orice caz, Peskov a anunţat că întâlnirea lui Putin cu delegaţia africană va avea loc înainte de summitul Rusia-Africa, care se va desfăşura în oraşul rus Sankt Petersburg la sfârşitul lunii iulie.

Citește și:  Demonstraţii anti-Putin şi pro-Navalnîi în Rusia la -50 de grade.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close