Rusia

Rusia avertizează că actualul conflict din estul Ucrainei ar putea escalada

Rusia a avertizat luni că actualul conflict din estul Ucrainei ar putea escalada, după cazul recent al uciderii unui copil în această zonă, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres

”Toată acestea sunt consecinţa amară a situaţiei nesoluţionate şi o urmare a tensiunii sporite pe linia de demarcaţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit Interfax.

El a adăugat că fiecare deces reprezintă o tragedie, în special când victimele sunt copii.

Separatiştii pro-ruşi din regiunea Doneţk au acuzat sâmbătă forţele guvernamentale ucrainene de uciderea unui băiat în vârstă de 5 ani. O încărcătură explozivă a fost plasată de o dronă, omorând copilul şi rănind-o grav pe bunica acestuia. Totuşi, media locale au relatat că băiatul a murit din cauza exploziei unei mine terestre.

Săptămâna trecută, comandantul suprem al forţelor ucrainene, Ruslan Komceak, declarase în parlamentul de la Kiev că Rusia masează trupe de-a lungul frontierei sale cu Ucraina.

”Armata rusă se deplasează pe teritoriul rus în direcţiile în care consideră că este potrivit”, a reacţionat Kremlinul.

Conflictul din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 13.000 de morţi începând din 2014, potrivit ONU.

Citește și:  Ursula von der Leyen: Recesiunea loveşte Rusia. Avem modul nostru de a răspunde la agresiunea atroce pe care o arată Putin
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close