Rusia

Rusia anunță fărâmițarea Ucrainei. Moscova spune ce poate deveni țara condusă de Zelenski

Asculta informatia

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat marți că politica occidentală și cea a guvernului lui Volodomir Zelenski de la Kiev duc la destrămarea Ucrainei.

Comentariile lui Nikolai Patrușev au echivalat cu un avertisment că războiul Rusiei din Ucraina ar putea duce la o divizare a țării, pentru care Moscova ar căuta să arunce vina pe adversarii săi.

„Ura pentru tot ce este rusesc, insuflată de SUA”

Într-un interviu acordat ziarului guvernamental Rossiyskaya Gazeta, Patrușev – un aliat cheie al președintelui Vladimir Putin – a declarat că Statele Unite încearcă de ani de zile să le insufle ucrainenilor ura pentru tot ce este rusesc. „Cu toate acestea, istoria ne învață că ura nu poate deveni niciodată un factor de încredere în unitatea națională”, a spus Patrușev.

„Dacă ceva unește astăzi popoarele care trăiesc în Ucraina, este doar teama de atrocitățile batalioanelor naționaliste”, a spus Patrușev – o referire la unitățile forțelor armate ucrainene pe care Moscova le-a catalogat drept naziste,  ca parte a motivelor sale declarate pentru invadarea țării.

Prin urmare, rezultatul politicii Occidentului și a Kievului nu poate fi decât dezintegrarea Ucrainei în mai multe state, a spus Patrușev. Comentariile sale, după aproape nouă săptămâni de război, au oferit cel mai recent indiciu că Moscova – în ciuda faptului că a declarat de la început că nu are intenția de a ocupa Ucraina – este hotărâtă să dezmembreze țara, scrie Alarabiya News.

După ce au fost înfrânte într-o primă încercare de a lua cu asalt Kievul, forțele rusești s-au regrupat pentru ceea ce Moscova spune că este o campanie de „eliberare” a regiunii Donbas din estul țării. Săptămâna trecută, un general rus, a mers mai departe, afirmând că Rusia va căuta să cucerească întregul est și sud al Ucrainei.

Citește și:  Medinski: Delegaţiile Rusiei şi Ucrainei au avut conversaţii ample în cursul zilei de vineri
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 14

Close