Rusia

Rusia ameninţă că BLOCHEAZĂ Twitter: ‘Mai aveţi o lună!’

Autorităţile ruse au anunţat marţi că acordă termen de o lună reţelei americane de socializare Twitter pentru a elimina conţinuturile „ilegale” de pe platforma sa, sub ameninţarea blocării, relatează AFP, si agerpres.

Rusia a transmis săptămâna trecută un prim avertisment, atunci când „a încetinit” funcţionarea reţelei, pe care o acuză că nu a eliminat conţinuturi care îi incitau pe minori la suicid, materiale de pornografie infantilă sau informaţii privind consumul de droguri.

Autorităţile ruse reproşează Twitter că nu a furnizat un răspuns la solicitările de eliminare a circa 3.100 de postări. Compania americană a respins aceste acuzaţii şi s-a declarat „extrem de preocupată” de „încercările de a bloca şi de a limita conversaţia publică online”.

„Twitter nu a răspuns adecvat cererilor noastre şi, dacă lucrurile continuă aşa, atunci, într-o lună, va fi blocat”, a declarat marţi agenţiei Interfax Vadim Subbotin, director adjunct al agenţiei ruse de reglementare a internetului, Roskomnadzor.
„Ne-am acordat termen de o lună şi vom observa reacţia Twitter privind eliminarea de conţinuturi ilegale”, a adăugat el pentru agenţia TASS. „Dacă Twitter nu va răspunde la solicitările noastre (…), luăm în considerare să blocăm complet serviciul”, a mai spus Subbotin.

Această dispută ilustrează tensiunile în creştere între Moscova şi marile reţele de socializare străine din ultimele luni, acestea fiind denunţate pentru forţa lor şi pentru modul de moderare a conţinuturilor, în special politice.

Ele sunt acuzate în special că au lăsat să circule postări de susţinere a opozantului Alexei Navalnîi.

Citește și:  Franţa are o responsabilitate morală pentru agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close