Europa

Rusia a ocupat o cincime din Ucraina

Asculta informatia

Din 2014 până în prezent, Rusia a ocupat de 123.229 de kilometri pătrați din Ucraina, relatează publicația rusă independentă Meduza, care citează postarea de pe Facebook a unui inginer ucrianean care a publicat o hartă cu teritoriul. Suprafața este puțin peste 20% din tară, care are, conform granițelor recunoscute internațional, 603.549 de kilometri pătrați.

Pentru comparație, Bokoci a publicat și hărți ale unor țări europene, în limitele cărora este înconjurat un teritoriu de aproximativ aceeași suprafață. Este egală cu aproape jumătate din Germania, aproximativ jumătate din Italia, sau Elveția și Austria împreună.

Bokoci a comentat toate aceste hărți, în engleză: „Pentru prietenii mei europeni! Țineți cont de această zonă a Ucrainei ocupată de Rusia, când ascultați declarațiile politicienilor voștri.”

Postarea sa a primit peste 2.000 de aprecieri și 9.000 de repostări pe Facebook. A devenit virală și pe Instagram, unde a fost postat de o utilizatore pe nume Olena Arhipciuk. Acolo a fost apreciată de peste 14.000 de ori.

Citește și:  Problema exporturilor de arme în Turcia va fi analizată de UE cu NATO și viitoarea administrație de la Washington
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2

Close