Rusia

Rusia a înregistrat CoviVac, cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19

Asculta informatia

Rusia a înregistrat CoviVac, cel de-al treilea vaccin anti-COVID-19. Primele 120.000 de doze vor fi utilizate la mijlocul lunii martie, a transmis premierul Mikhail Mishustin, potrivit TASS.

„Aș vrea să început cu știri foarte bune. Astăzi am fost informat cu privire la faptul că vaccinul CoviVac a fost înregistrat. Acesta a fost realizat de Centrul Chumakov.

Primele 120.000 de doze vor fi puse în circulația civilă încă de la jumătatea lui martie”, a declarat oficialul rus.

Cel de-al treilea vaccin rusesc a fost realizat cu ajutorul tehnologiei clasice și este un vaccin cu „virion întreg”, care creează un răspuns imun mai larg, cu mai multe șanse de a proteja împotriva oricărei tulpini. În prezent în lume mai există un singur vaccin cu „virion întreg”, Covaxin, realizat de Bharat Biotech, din India.

CoviVac va fi administrat în două doze și este recomandat pentru persoanele din categoria 18-60 de ani. Serul poate fi transportat și depozitat la temperaturi de 2-8 grade Celsius.

Rusia este singurul stat al lumii cu trei vaccinuri anti-COVID-19. Celelalte două vaccinuri rusești sunt Sputnik V și EpiVacCorona.

Citește și:  Rusia aşteaptă răspunsuri din partea SUA şi NATO cu privire la cererile sale pentru a continua negocierile

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − = 20

Close