Rusia

Rusia a comandat 76 de avioane Su-57

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat ieri achiziționarea a 76 de avioane de luptă Su-57 de către ministerul rus al Apărării. Acestea vor intra în serviciul a trei regimente de aviație până în 2028.

Potrivit cotidianului Kommersant, contractul este estimat la aproximativ 170 de miliarde de ruble (aproximativ 2,4 miliarde de dolari), ceea ce îl face să fie cel mai mare din istoria aviației rusești și garantează un volum de lucru pentru industria de aviație din Komsomolsk pe Amur pentru cel puțin un deceniu.

Vladimir Putin a amintit că între 2013-2018, trupele au primit mai mult de o mie de aeronave și elicoptere noi și modernizate; ca urmare, 65% din flota de aeronave a Forței Aerospațiale a fost modernizată, precizează defense-aerospace.

,,Până în 2028, trei regimente de aviație ale Forțelor Aero-Spațiale trebuie să fie complet echipate”, a spus Putin, subliniind că programul de armament de stat până în 2027 intenționa să cumpere doar 16 astfel de aeronave. Datorită discuțiilor cu industria de profil, costul aeronavei a scăzut cu aproape 20%, ceea ce va permite achiziționarea a 76 de avioane de luptă în aceeași perioadă de timp, a explicat președintele.

Citește și:  Putin va propune la ONU interzicerea insultelor la adresa sentimentelor religioase
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close