EuropaRusia

Rusia a aprobat o nouă rută pentru zborurile Air France între Paris şi Moscova

Asculta informatia

Rusia a aprobat o nouă rută pentru zborurile Air France între Paris şi Moscova, care evită spaţiul aerian al Belarusului, deocamdată doar pentru acest weekend, a informat sâmbătă un purtător de cuvânt al companiei aviatice franceze, transmite Reuters, potrivit agerpres

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a recomandat miercuri tuturor companiilor aeriene din UE şi din afara blocului comunitar să evite spaţiul aerian al Belarusului din motive de siguranţă, după aterizarea forţată la Minsk a unui zbor Ryanair pe ruta Vilnius-Atena şi arestarea unui jurnalist disident aflat la bord.

Liderii Uniunii Europene au decis luni seară să-şi închidă spaţiul aerian pentru Belarus şi să adopte un nou set de sancţiuni împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko.

Trei zboruri provenind din capitale UE spre Moscova – o cursă Air France Paris-Moscova vineri, o alta miercuri şi un zbor Austrian Airlines Viena-Moscova joi – au fost anulate din lipsa autorizaţiei pentru noi rute care să evite Belarusul.

‘Această nouă rută de zbor intră în vigoare astăzi. Avem autorizaţii pentru acest weekend şi aşteptăm undă verde de la autorităţile ruse pentru cursele noastre de după acest weekend’, a indicat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Air France.

Air France, parte a grupului Air France-KLM, operează unul sau două zboruri pe zi între Paris şi Moscova.

Citește și:  Ruşii au fost constrânşi să se retragă de pe Insula Şerpilor pentru că nu au rezistat loviturilor forţelor ucrainene
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 4 =

Close