Romania

Românii ies în stradă, cel mai amplu protest din pandemie. Liderii AUR şi Diana Şoşoacă cheamă la răscoală. Val de proteste în toată lumea

Val de proteste anti-restrictii in Europa: Viena, Paris și Londra sunt punctele fierbinti. Şi românii au ieşit duminică la protest în Bucureşti şi Sibiu.

Val de proteste UPDATE: „Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Liderul AUR, George Simion, s-a arătat extrem de revoltat din cauza faptului că Bucureștiul revine în scenariul roșu și susține că este timpul pentru proteste de amploare.
„Din nou scenariu roșu! Restaurantele și școlile se închid în București, Timiș și alte zone. Nici măcar nu se poate respinge starea de alertă și aceste scenarii în Parlament. Alții decid în numele românilor. E timpul pentru proteste!”, a declarat George Simion.

Zeci de părinți s-au adunat să protesteze împotriva legii obligativității vaccinării, care, după cum spun reprezentanții Alianței Părinților, urmează să fie adoptată de către Parlament. Liderii protestatarilor se așteaptă chiar la 5.000 de participanți la evenimentul de astăzi. La protest se află şi George Simion, liderul AUR.

La București, Alianța Părinților cheamă lumea la un protest. „Duminică, 7 Martie, începând cu orele 15.00, vă așteptăm la Parcul Izvor în fața Parlamentului la manifestație, pentru Libertate”, anunță Alianța Părinților într-un eveniment promovat pe Facebook. Anunţul vine după ce în Bucureşti s-a anunţat scenariu roşu, la Timişoara este carantină, iar alte oraşe mari ale ţării se află sub restricţii.

Citește și:  Klaus Iohannis închide România! Restricții de Crăciun şi Revelion!

Coronavirus: Mii de persoane au manifestat la Viena împotriva restricţiilor

Val de proteste. Mii de persoane au manifestat din nou sâmbătă în centrul Vienei pentru a protesta împotriva restricţiilor introduse pentru combaterea epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

Poliţia a anunţat că a făcut „câteva” arestări, în timp ce au fost semnalate ciocniri izolate între manifestanţi şi contra-manifestanţi de stânga.

Majoritatea participanţilor nu purtau mască şi nu respectau distanţa fizică în timp ce traversau centrul oraşului spre Parcul Prater, unde partidul de extremă-dreapta FPO a făcut apel la o adunare.

Ultimul lockdown din Austria a fost relaxat în februarie prin redeschiderea şcolilor, magazinelor şi muzeelor. Însă protestatarii manifestează împotriva măsurilor încă în vigoare, cum ar fi închiderea restaurantelor şi a cafenelelor şi testele obligatorii pentru elevii care sunt prezenţi fizic în şcoli.

 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close