Romania

România vrea să oprească importul de cereale din Ucraina

România vrea să oprească importul de cereale din Ucraina, cel puţin până la sfârşitul acestui an şi nu doar România îşi doreşte acest lucru, ci şi alte state, vorbim despre Bulgaria, Ungaria, Polonia, dar şi Slovacia care au făcut aceeaşi solicitare către Comisia Europeană.

Sunt mai multe produse care nu vor mai fi importate şi vorbim aici despre grâu, porumb, rapiţă, dar şi seminţe de floarea soarelui. Importurile masive de cereale din Ucraina au adus pierderi uriaşe, inclusiv României şi vorbim despre pierderi de sute de milioane de euro. Embargoul însă nu rezolvă problema, în continuare, Portul Constanţa ar putea să fie sufocat de navele ucrainene. Asta şi în contextul în care Rusia nu mai dă voie navelor ucrainene să ajungă în porturile sale.

Kievul le-a cerut de altfel Bulgariei, dar şi României să creeze un culoar verde prin care să îşi poată exporta în continuare grânele. Numai din luna mai a acestui an şi până în prezent, prin România au trecut nu mai puţin de 4 milioane de tone de cereale din Ucraina.

Citește și:  De ce nu se vaccinează soții Cioloș? Meandrele spiralei lui Bivolaru ar putea fi răspunsul
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close