Romania

România vrea să ceară despăgubiri pentru infrastructura degradată de transportatorii ucraineni

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că România vrea să ceară despăgubiri pentru infrastructura degradată de transportatorii ucraineni, dar şi pentru că nu ni s-a permis aderarea la Schengen. Prima notă de plată este deja pregătită, spune Grindeanu.

„Am avut o discuţie zilele trecute cu comisarul european Adina Vălean şi am spus că noi am băgat foarte mulţi bani, de exemplu, în întreţinerea drumurilor naţionale din zona respectivă. Dacă mergeţi acum pe DN2 spre Suceava, Siret, pe lângă Bacău, Focşani, o să vedeţi că e TIR lângă TIR, de Ucraina, ceea a dus totuşi la o degradare a acestei reţele şi am cerut bani. Per total, am trimis aceste cereri, nu doar pe rutier, ci şi pe CFR, pe naval – două miliarde de euro”, a declarat Sorin Grindeanu, la Prima News.

Ministrul Transporturilor a anunțat că vor fi cerute compensații şi pentru pierderile provocate de neintrarea în Schengen.

Ministrul Transporturilor a anunțat că vor fi cerute compensații şi pentru pierderile provocate de neintrarea în Schengen.

Citește și:  Curtea Internaţională de Justiţie va pronunţa verdictul său miercuri în procesul dintre Kiev şi Moscova privind invazia Ucrainei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close