România și Polonia au discutat despre cooperarea în domeniul apărării – Europa News
Europa

România și Polonia au discutat despre cooperarea în domeniul apărării

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit pe ambasadorul polonez la Bucureşti, Maciej Lang, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, ocazie cu care a fost trecut în revistă stadiul excelent al relaţiei bilaterale de Parteneriat strategic potrivit,defenseromania.ro

Parteneratiului strategic dintre țara noastră și Polonia, cuprinde domenii precum securitatea, apărarea și energia. Toate domeniile au fost discutate de cele două părți în cadrul întrevederii oficiale de azi, potrivit unui comunicat al MAE.

Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat interesul părţii române pentru organizarea următoarei runde a consultărilor interguvernamentale româno-poloneze, preconizată a se derula la Varşovia, în cursul acestui an, cu obiectivul dezvoltării şi consolidării Parteneriatului strategic dintre România și Polonia.

Ministrul de Externe a evocat şi problematica de securitate şi cooperarea regională, având în vedere interesele comune şi abordările similare ale celor două state, cu accent pe susţinerea relaţiei transatlantice şi consolidarea Flancului Estic al NATO, care beneficiază şi de prezenţa militară reciprocă pe teritoriile celor două state.

Totodată, ambasadorul Maciej Lang a exprimat, la rândul său, satisfacţia pentru relaţiile foarte bune, de Parteneriat strategic, dintre cele două state şi a arătat că obiectivul mandatului său este acela de a conferi substanţă suplimentară cooperării româno-polone, atât în domeniul securităţii şi apărării, cât şi în alte domenii de interes comun, cum ar fi energia.

Amintim că DefenseRomania a scris de săptămâna trecută că România și Polonia poartă negocieri cu privire la un acord privind industria de apărare. Acest aspect a fost confirmat și de Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Varșovia, în presa de specialitate din Polonia.

„România și Polonia negociază în prezent un acord privind industria de apărare. Scopul acestui acord este de a aprofunda cooperarea dintre industriile noastre de apărare în domenii strategice precum producția de echipamente militare, dar și participarea în comun la proiecte de cercetare și dezvoltare”, preciza ambasadorul Dranga, polonezilor de la Defense24.

Citește și:  Norvegia trece la relaxarea restricţiilor

Polonezii au vorbit chiar de dezvoltarea comună a tehnicii militare, inclusiv a unui elicopter.

Decizia finală urmează să fie luată la nivel guvernamental între cele două state.

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close