Romania

România nu vrea paşaport de vaccinare. Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pentru liderii UE

Asculta informatia

Paşaportul sau certificatul de vaccinare nu este susţinut de România. Prşeedintele Klaus Iohannis a transmis liderilor UE un punct de vedere la euniunea extraordinară a Consiliului European.

“Președintele Klaus Iohannis a semnalat faptul că, la nivelul UE, nu s-a reușit implementarea unei abordări comune în ceea ce privește unele măsuri luate în pandemie, precum restricțiile impuse, care diferă semnificativ de la un stat membru la altul, în ceea ce privește controlul frontierelor sau asigurarea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor.

Referitor la certificatele de vaccinare, Președintele României s-a pronunțat pentru o abordare coordonată și unitară la nivel european, susținând că certificatul de vaccinare ar trebui utilizat pentru scopuri medicale, iar procesul de identificare a elementelor tehnice pe care să le conțină un certificat la nivel european va trebui să continue”, se arată în comunicatul emis de Administraţia prezidenţială, după participarea președintelui României la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

Președintele Klaus Iohannis a participat, în perioada 25-26 februarie 2021, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, în format de videoconferință. Unul dintre principalele subiecte abordate s-a referit la coordonarea Uniunii Europene (UE) în contextul pandemiei de COVID-19 și acțiunea în domeniul sănătății, cu accent pe lecțiile învățate din criza curentă, consolidarea rezilienței UE în domeniul sănătății și al managementului crizelor, în perspectiva creării unei Uniuni a Sănătății, precum și aspecte privind cooperarea internațională în domeniu. Liderii europeni au discutat, de asemenea, aspecte legate de securitate și apărare, cu accent pe cooperarea în domeniu la nivel UE și complementaritatea cu demersurile de la nivel internațional, precum și aspecte privind Vecinătatea Sudică a Uniunii, anunță Administrația Prezidențială.

Citește și:  Iohannis, criticat de OSCE pentru implicarea în campania electorală
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =

Close