Europa

’România aparţine spaţiului Schengen!’- Manfred Weber

Asculta informatia

”România aparţine spaţiului Schengen!’, a transmis duminică Manfred Weber, precizând că, în calitate de preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European şi al PPE, este ”de datoria” sa să lucreze ”pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România şi Bulgaria”, potrivit agerpres

”La fel ca mulţi dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al şedinţei de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept şi sunt în profund dezacord cu asta. Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile”, a scris Weber într-o postare pe Facebook, în limbile română şi engleză.

”Activitatea mea în sprijinul extinderii spaţiului Schengen datează de la începutul activităţii mele ca deputat în Parlamentul European. Sunt şi am fost întotdeauna pentru, deoarece cred ca libertatea de circulaţie în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros şi mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea”, a mai arătat preşedintele PPE.

”Nu voi renunţa la misiunea noastră. România îşi merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noştri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul”, a adăugat Weber în aceeaşi postare.

Citește și:  Victor Ponta: ”Suntem ultimii fraieri! În Schengen nu ne primesc, vize de SUA nu avem”. Dar în război ne bagă?
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close