Europa

Români reveniți din Germania trebuie să intre în carantină

Mai mulți români care au revenit din Germania în România au fost surprinși că trebuie să stea în carantină. Aceștia spun că au făcut chiar și 22 de ore pe drum.

Mii de români s-au întors în ţară în această noapte prin Vama Nădlac II, pe autostrada A1. Cei mai mulţi au venit din Germania, care până acum trei zile a fost în scenariul verde.

La graniţă, însă, românii au aflat că vin dintr-o ţară intrată în scenariul galben şi, prin urmare, trebuie să intre în carantină, chiar dacă au făcut teste COVID.

Vă prezentăm dialogul care a avut loc între reporterul Radio România Actualități și un grup de români reveniți din Germania:

Români: Suntem nemulţumiţi, venim din Germania fără să ştim că ne pune în carantină. Acolo ni se fac teste de două ori pe săptămână şi aici nu suntem informaţi, şi stăm acum de trei ore, facem mai mult la coadă decât la condus, când am venit. Ruşine! Să le fie ruşine! Avem doar 10 de zile de concediu şi stăm 14 zile în carantină, cum se poate treaba asta? Fără să fim anunţaţi, că altfel nu veneam, nu?

ReporterPuneţi-vă masca, uitaţi că e lume aici!

Români: Da, îmi pun masca, dar uitaţi-vă înauntru, sunt 10 persoane în 10 metri pătraţi, acolo nu e virus?

Reporter: Şi zice ca să stai distanţat, ia uite.

Români: Nu are rost să vii când stai la coadă. Sunt de 22 de ore pe drum, mai stau şi aici patru ore, mai fac până în Bucureşti iar 8-10 ore… E o bătaie de joc.

Citește și:  Orgie cu 25 de persoane a fost întreruptă vineri de polițiști în centrul Bruxelles-ului. Participau politicieni și europarlamentar

Reporter: De unde sosiţi?

Români: Din Germania venim. Avem teste rapide şi nu ni le-a luat în considerare, relatează RRA via stiridiaspora.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close