Romania

Româncă, adeptă ISIS, condamnată definitiv la închisoare pentru propagandă teroristă

O româncă din Nădlac, Livia Maria Băilă, a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce DIICOT Timişoara a trimis-o în judecată pentru propagandă teroristă, informează Pressalert.ro.

Devenită adeptă a Statului Islamic, femeia s-a autoradicalizat, dar a fost ridicată de anchetatori în 14 mai 2020 din locuinţa sa din Nădlac.

Potrivit sursei citate, monitorizarea acesteia a început în urmă cu aproximativ un an, după ce SRI a semnalat faptul că arădeanca accesa site-uri extremiste islamiste şi le transmitea mesaje de încurajare luptătorilor din Daesh. Cu trecerea timpului, s-a observat cum aceasta s-a radicalizat, iar acţiunile sale au devenit tot mai hotărâte. De la accesarea de conţinut a trecut la răspândirea mesajelor extremiste ale grupărilor teroriste. Prin intermediul reţelelor sociale a luat legătura cu luptători islamişti din Siria şi Irak, ajungând să-şi declare ataşamentul faţă de cauza Statului Islamic.

În timpul discuţiilor purtate cu adepţii Daesh, arădeanca, care şi-a abandonat cei doi copii în urmă cu câţiva ani, şi-a arătat disponibilitatea de a pleca în zonele de conflict. Pe telefoanele ridicate, anchetatorii au găsit numeroase materiale de propagandă ale ISIS. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a găsit-o vinovată de comiterea a două infracţiuni din legea de prevenire şi combatere a terorismului şi a condamnat-o la 1 an, 5 luni şi 10 zile închisoare cu executare. Sentinţa a rămas, în decembrie, definitivă, nefiind atacată de niciuna dintre părţi.

Articolul complet aici.

Citește și:  Guvernul, comandat de multinaționale. Lovitură cruntă pentru români
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close