Europa

Revoluția anti-vaccin aprinde Europa. „Convoiul libertății” se formează spre Bruxelles

Pe rețelele de socializare, organizații franceze și de pe continentull european pregătesc un „Convoi al libertății”, format din camioane, tractoare și mașini, spre Bruxelles, în cursul lunii februarie, pentru a protesta împotriva vaccinării obligatorii și restricțiilor sanitare. 

Cei care pun la cale mișcarea sunt inspirați de uriașul convoi care traversat Canada, săptămâna trecută, pentru a bloca capitala Ottawa.

Ursula, venim peste tine!

În Canada, sute de șoferi de camion și mii de oameni s-au mobilizat masiv, începând cu 23 ianuarie, pentru a protesta față de obligația vaccinală necesară pentru a trece granița cu Statele Unite.

Mulți activiști anti-vaccin și/sau măsuri antisanitare par galvanizați de succesul operațiunii de peste Atlantic.

Pe Facebook, un grup numit „Le Convoi de la liberté” are deja peste 135.000 de membri. El face apel la camionagii francezi să se adune între 5 și 13 februarie la Paris, să blocheze capitala, apoi să se îndrepte spre Bruxelles a doua zi, luni, 14.

Printre membri, camionagii dar nu numai: mulți din mișcarea „vestelor galbene”, activiști anti-vaccin etc. Automobiliștii și motocicliștii sunt încurajați să se alăture cauzei.

Foarte activă, pagina de Facebook detaliază metodele avute în vedere, ba chiar publică o hartă a Franței și a posibilelor rute pentru diferitele convoaie.

World Freedom Convoy, inițiativă paneuropeană

Dincolo de asta, ideea este de a reuși să fie mobilizați șoferii de camioane și automobiliștii de pe tot continental european, pentru a converge spre capitala UE.

Pe mesageria criptată Telegram, grupul World Freedom Convoy se organizează și în Germania și Italia pentru a ajunge în capitala Belgiei pentru a „ieși din această tiranie globală” a vaccinării.

Citește și:  Ungaria va înăspri în septembrie restricţiile privind călătoriile în străinătate

Principala revendicare: sfârșitul permisului de vaccinare introdus în mai multe țări europene – deși restricțiile au fost ridicate recent în câteva dintre ele.

Purtată de mii de oameni foarte activi pe rețelele de socializare, mișcarea a lansat rapid și alte revendicări: scăderea prețului combustibilului și energiei în general, a taxelor și impozitelor, sau chiar a pune capăt controalelor de poliție sau a limitelor de viteză.

Politicieni și Elon Musk susțin mișcarea

Jean-Frédéric Poisson, președintele partidului de dreapta Via și susținător al candidatului la președinție Éric Zemmour, a indicat pe rețelele de socializare că sprijină o astfel de inițiativă, bazată pe exemplul canadian.

Florian Philippot, fostul număr doi al Frontului Național și actualul președinte al partidului eurosceptic Les Patriotes, care de luni de zile manifestă împotriva măsurilor sanitare din Franța, și-a oferit și el sprijinul acestei acțiuni de amploare.

 

În Canada, mobilizarea a primit sprijinul remarcabil al lui Elon Musk, care a postat prima dată pe Twitter „Camionagii canadieni fac legea!” apoi a difuzat o fotografie aeriană a unui drum paralizat de camioane către cei 72 de milioane de abonați ai săi.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close