Rusia

Revolte în Rusia. Bărbații ruși nu vor pe front. Proteste împotriva mobilizării

Bărbatii ruși nu vor pe front Revoltă la Moscova. Bărbații ruși intre 18 si 65 ani nu mai pot ieși din tara. Ruși din mai multe orașe, în special din Siberia și Orientul Îndepărtat, au organizat proteste, miercuri, față de decizia de mobilizare parțială. Ca de obicei, au urmat reținerile.

Cel puţin 109 participanţi la proteste împotriva mobilizării au fost arestaţi miercuri în Rusia, afirmă grupul independent OVD-Info, citat de Reuters.

Organizaţia de monitorizare a demonstraţiilor afirmă că are informaţii despre arestări în cel puţin 15 oraşe, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare din ţară după cel de-al doilea război mondial.

Protestatarii au scandat în Moscova „Viață pentru copiii noștri”, conform Nexta.

Forțele de ordine intervin în 14 orașe din Rusia unde au avut loc proteste.

Peste 200 protestatari au fost reţinuţi până în prezent în toată ţara, potrivit OVD-Info, un grup independent de monitorizare care urmăreşte detenţiile din Rusia.

Citește și:  Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Respingem că armata rusă are vreo legătură cu aceste atrocități, cu aceste cadavre care au fost expuse pe străzile din Bucea”

Articole similare

Leave a Reply

Close