America

Republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Reacția lui Joe Biden!

Asculta informatia

Cele mai recente informații venite de dincolo de Ocean, după alegerile intermediare (midterms), indică faptul că republicanii au câştigat majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Republicanii și-au asigurat cele 218 de locuri necesare pentru o majoritate în camera inferioară a Congresului, la o săptămână după alegerile de la jumătatea mandatului (așa-numitele midterms – n.red), proiectează CBS News, conform site-ului BBC.

În ciuda faptului că marja partidului în Camera Reprezentanților este subțire, este suficientă pentru a bloca agenda președintelui Joe Biden pentru următorii doi ani.

Primul mesaj al lui Biden: se declară gata să lucreze „cu oricine”

 

Într-o primă reacție după aflarea rezultatelor, președintele american Joe Biden – membru al Partidului Democrat – i-a felicitat pe republicani, după câștigarea majorității locurilor în Camera Reprezentanţilor.

„Voi lucra cu oricine – republicani sau democraţi – doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona”, a afirmat Biden, notează Agerpres.

Liderul de la Washington a transmis, totodată, că „alegerile de săptămâna trecută au demonstrat puterea şi rezistenţa democraţiei americane. A fost o respingere masivă a celor care pun la îndoială rezultatele alegerilor, a violenţei politice şi a intimidării”.

„Americanii sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie”, a anunțat, într-un mesja pe Twitter, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Citește și:  Activist BLM, Frank James: „Am vrut să văd oameni murind”
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 − = 55

Close