Marea Britanie

Regina Elisabeta a II-a NU se teme de COVID şi îşi continuă vacanţa la castelul din Scoţia

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decis să-şi continue şederea la castelul din Balmoral (Scoţia), deşi unul dintre membrii personalului său a fost depistat pozitiv la COVID-19, au informat marţi medii britanice preluate de EFE, potrivit agerpres.

Regina, în vârstă de 95 de ani şi vaccinată cu schema completă, va rămâne cum era planificat la tradiţionala sa reşedinţă de vară, în această primă vacanţă de la decesul în aprilie a soţului său, ducele de Edinburgh.

„Întregul personal de la Balmoral este supus zilnic unor teste anti-COVID-19 iar sâmbătă a fost depistat un caz pozitiv”, a declarat o sursă ziarului The Sun.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al palatului Buckingham, reşedinţa oficială a familiei regale, a asigurat că există o serie de „proceduri stabilite” în cazul în care un membru al personalului contractează COVID-19.

Printre acestea se numără „purtarea măştii sanitare şi păstrarea distanţării fizice” în rândul personalului activ.

Mai mulţi membri ai personalului au fost trimişi acasă şi a fost închisă sala de mese pentru angajaţi şi cafeneaua, aflate într-o clădire separată.

Potrivit The Sun, membrii familiei regale îşi continuă activităţile obişnuite şi au refuzat ideea de a se servi singuri, după modelul „bufet”, preferând să fie serviţi de personalul domestic.

Regina este însoţită de mai mulţi membri ai familiei – între care prinţul Andrew şi prinţul Edward – iar ducii de Cambridge şi copiii lor sunt aşteptaţi la sfârşitul lunii.

Balmoral este locul preferat de vacanţă al familiei regale britanice din epoca reginei Victoria (1819-1901).

Citește și:  O bandă de români a terorizat Anglia. Hoții au atacat și jefuit zeci de magazine de telefoane mobile
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close