Europa

Refugiat din Rwanda este piromanul de 39 de ani care a incendiat catedrala din Nantes. Creștinismul catolic se prăbușește sub islamism?

Un bărbat originar din Rwanda, „necunoscut poliţiei franceze”, a fost reţinut în legătură cu incendiul izbucnit sâmbătă dimineaţă la catedrala Saint Pierre si Saint Paul din Nantes, unde el era voluntar, informează Le Figaro.

Creștinismul catolic se prăbușește sub islamism? Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost reţinut sâmbătă în cadrul anchetei deschise pentru „incendiere voluntară”. Nu sunt cunoscute motivele arestării lui.

Potrivit RTL, el este refugiat rwandez care lucra pentru dioceză, iar în prezent viza lui a expirat.

Potrivit informaţiilor oferite de Parchet, bărbatul a fost plasat în arest din cauza nepotrivirilor din programul lui ca voluntar. El a avut sarcina de a închide catedrala în seara de dinaintea incendiului.

Anchetatorii doresc să afle de la el „condiţiile închiderii catedralei”, scrie news.ro.

Pompierii din Nantes au fost alertaţi sâmbătă dimineaţă că un incendiu a izbucnit în interiorul catedralei. Daunele sunt concentrate pe vitralii şi marea orgă, complet distruse.

Potrivit procurorului regiunii, Pierre Sennes, trei focare au fost observate în interiorul catedralei – unul la nivelul marii orgi, unul la dreapta şi altul la stânga naosului -, ceea ce l-a făcut să decidă că a existat o mână criminală.

Catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes a fost construită pe parcursul a 457 de ani, finalizată în 1891. Este clasată monument istoric din 1862. Ea a mai fost afectată de un incendiu, în ianuarie 1972, şi a fost redeschisă abia după 13 ani de lucrări.

Citește și:  George Simion, mesaj pentru Bruxelles: Să mănânce ei gândaci! La nuntă vom mânca porc! O nuntă în stil 100% românesc
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close