Rusia

Reacția Rusiei după refuzul Kievului de a inceta focul: „Au respins mâna milei creștine. Porcii nu au credință și recunoștință”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, consideră că Kievul a respins „mâna milei creștine”, refuzând armistițiul de Crăciun propus de Moscova.

Cu toate acestea, în opinia lui Dmitri Medvedev, această situație va pune „mai puține probleme și șmecherii” forțelor armate ruse.

„Ei înțeleg doar forța brută”

„O mână a milei creștine a fost întinsă ucrainenilor cu ocazia marii sărbători (Crăciunul, care în Rusia se sărbătorește pe 7 ianuarie). Liderii lor (ai Kievului) au respins-o. Cred că majoritatea militarilor noștri care au participat la operațiunea militară specială au răsuflat ușurați când au auzit refuzul  de a înceta focul în ziua de Crăciun. Mai puține probleme și șmecherii”, a scris politicianul, vineri, pe canalul său Telegram, potrivit Tass.

Medvedev a menționat că îi pare rău pentru oamenii care au fost privați de posibilitatea de a merge la biserică. „Dar porcii nu au credință și nu au un simț înnăscut al recunoștinței. Ei înțeleg doar forța brută”, a notat el.

Joi, serviciul de presă al Kremlinului a anunțat că președintele rus Vladimir Putin a dat instrucțiuni ca un regim de încetare a focului să fie impus de-a lungul întregii linii de contact în zona operațiunii militare speciale de la ora 12:00 a zilei de 6 ianuarie până la ora 24:00 a zilei de 7 ianuarie.

Ulterior, ministrul rus al Apărării, generalul de armată Serghei Șoigu, a emis un ordin corespunzător. De partea lor, autoritățile ucrainene au reacționat negativ la ideea unei încetări a focului de Crăciun.

Citește și:  Zelenski face marele anunț: Ucraina nu mai vrea în NATO și e pregătită să negocieze cu Rusia despre Donbas
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close