Război în Orient. Israelul, atacat cu rachete şi din Siria – Europa News
Orientul mijlociu

Război în Orient. Israelul, atacat cu rachete şi din Siria

Trei rachete au fost trase vineri seara din Siria în direcţia Israelului, primele de la începutul escaladării violenţelor dintre armata israeliană şi Hamasul palestinian, potrivit unei surse militare de la Iersualim, scrie AFP.

O rachetă a căzut pe teritoriul sirian, iar celelalte două au lovit zone nelocuite din nordul Israelului, a indicat armata israeliană.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), „trei explozii” au fost auzite în apropiere de Quneitra, în Siria, la frontiera cu Înălţimile Golan ocupate de Israel.

OSDO nu a putut preciza dacă tirurile au vizat Israelul ori au fost rezultatul luptelor sporadice în curs între armata siriană şi grupurile de opoziţie armate.

Mai devreme în cursul zilei, în apropierea frontierei israeliano-libaneze, soldaţi israelieni au deschis focul în direcţia unor manifestanţi libanezi care au reuşit pentru scurt timp să pătrundă de partea israeliană a barierei.

Un membru al Hezbollahului a murit vineri din cauza rănilor provocate de tirurile israeliene, au indicat mişcarea şiită libaneză şi Agenţia Naţională de Informaţii (ANI).

Război în Orient, imagini cu bombardamentele: 

Cu începere de luni, aproximativ 2.000 de rachete au fost trase din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, asupra Israelului, dintre care 90% au fost interceptate de scutul antirachetă Iron Dome, potrivit unui bilanţ prezentat vineri de armata israeliană.

Mai devreme în cursul zilei, în apropiere de graniţa israelo-libaneză, soldaţi israelieni au tras în manifestanţii libanezi care au reuşit pentru scurt timp să ajungă de partea iseraeliană a barierei.

Un membru Hezbolah a murit vineri din cauza rănilor provocate de tirurile israeliene, au indicat mişcarea şiită libaneză şi Agenţia Naţională de Informaţii (ANI).

Citește și:  BAGDAD: Stat Islamic a revendicat atentatele sângeroase

De luni, în jur de 2.000 de rachete au fost trase din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, asupra Israelului, dintre care 90% interceptate de  scutul antirachetă Iron Dome, potrivit unui bilanţ de vineri al armatei israeliene.

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a comandat o „consolidare masivă” a forţelor de securitate pentru a opri revoltele interne în timpul cărora au fost arestate peste 400 de persoane.

Într-un comunicat emis vineri dimineaţă, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că operaţiunea militară israeliană împotriva militanţilor palestinieni din Gaza va continua atâta timp cât este necesar. El a declarat că Hamas, gruparea islamistă care conduce Gaza, va plăti un preţ mare.

Un purtător de cuvânt al Hamas a precizat că gruparea este gata să înveţe armata israeliană „lecţii dure” dacă va decide să meargă înainte cu o incursiune terestră.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close