AustriaRomania

Raiffeisen Bank va restitui consumatorilor, în total, o sumă totală de aproximativ 21,7 milioane de euro

Asculta informatia

În urma deciziei definitive pronunțate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a confirmat Ordinul nr.837/20.10.2017, emis de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în raport cu practici comerciale incorecte ale Raiffeisen Bank SA, menite a afecta interesele financiare ale consumatorilor, din perioada 2006-2009, banca a început returnarea sumelor stabilite prin Ordin, către consumatorii vizați.

Nu știu în ce perioadă și dacă autoritățile române se vor putea face vreodată vinovate de vreun abuz la adresa companiilor austriece.
Permanent, când unui operator economic nu îi convin vizitele reprezentanților statului rom
ân, acuză abuzuri, fără a le putea susține în niciun fel.
Iată, în schimb, așa cum și instanțele au validat, că vizita făcută de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a scos la iveală cu totul altceva.
Vătămații par să fie cei peste 9.000 de consumatori cărora li s-au perceput mai mulți bani decât ar fi fost corect.
Parcă suntem la Radio Erevan, în bancul în care nu el, ci ea și nu a dat, ci a furat.
Această situație arată că operatorul economic este cel care a umblat în buzunarele consumatorilor, iar acum trebuie să le dea banii înapoi
” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Astfel, până în acest moment, Raiffeisen Bank SA a restituit pentru aproximativ 5.530 de clienți, cu conturi active în moneda creditului și conturi în lei, pentru plata dobânzii legale calculate, începând cu 21 noiembrie 2021, aproximativ 13.400.000 euro (respectiv 10.930.000 euro reprezentând sume provenind din calculele efectuate pentru implementarea ordinului și aproximativ 2.470.000 euro reprezentând dobânda legală).

De asemenea, pentru aproximativ 3.050 de clienți, care au sume de primit, în urma calculelor efectuate, dar care nu dețin conturi active în moneda creditului sau în lei, la Raiffeisen Bank SA, în acest moment, și care au de primit aproximativ 7.200.000 euro (respectiv 6.260.000 euro, reprezentând sume provenind din calculele efectuate pentru implementarea ordinului și aproximativ 940.000 euro reprezentând dobanda legală), rambursările încă nu au fost realizate.
Aceștia sunt așteptați, la oricare dintre sediile Raiffeisen Bank, pentru a indica, în scris, contul – deschis la oricare altă bancă -, în care le pot fi restituite sumele, conform Ordinului, precum și dobânda legală.

Citește și:  Klaus Iohannis a promulgat Legea privind carantinarea şi izolarea

Raiffeisen Bank va restitui consumatorilor, în total, în urma aplicării Ordinului președintelui ANPC, o sumă totată de aproximativ 21,7 milioane de euro, care cuprinde și dobânda legală aferentă.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 7

Close